Zatvorite
Pronađite Coloplast web stranicu svoje države

Informacije o proizvodu

Opis proizvoda

Proširite kako biste vidjeli opis proizvoda.

Pogledajte opis

Opis proizvoda

Jednostavan za rukovanje i upotrebu

Physiotulle® Ag prilikom nanošenja ne lijepi se za rukavice i škare. Njegova tanka i prilagodljiva struktura čini ga idealnim kontaktnim slojem za širok spektar eksudativnih rana.

Udobnost i zaštita rane

Physiotulle® Ag se ne isušuje niti lijepi za dno rane, što omogućuje atraumatsko skidanje. Physiotulle® Ag može se upotrebljavati u kombinaciji sa širokim rasponom upijajućih sekundarnih obloga.

Neprekidno i kontrolirano oslobađanje srebra

Kada je u kontaktu s eksudatom rane, obloga upija tekućinu, a srebro se oslobađa u dno rane. Oslobađanje srebra traje tijekom cijelog vremena uporabe (do 3 dana).

Potpomaže brže zacjeljivanje rana

Otvoreno tkana struktura proizvoda Physiotulle® Ag omogućuje apsorpciju eksudata rane u sekundarnu upijajuću oblogu, a pokazalo se da je obloga smanjila područje ulkusa inficiranih rana za 55 % u 4 tjedna (3,5).

Način djelovanja

U kontaktu s ranom, hidrokoloidne čestice upijaju eksudat, a srebro se oslobađa u dno rane.

Sastav

Physiotulle® Ag se sastoji od pletene poliesterske mreže natopljene česticama karboksimetilceluloze (CMC) suspendiranima u vazelinu. Sadrži srebrov sulfadiazin koji posjeduje širok spektar antibakterijskih djelovanja protiv gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija, uključujući MRSA-u (4,5).

Primjena

Physiotulle® Ag indiciran je za kronične i akutne rane sa slabim do jakim eksudacijama. Physiotulle® Ag može se upotrebljavati za ubrzavanje zacjeljivanja rana sa sporim zacjeljivanjem zbog kritične kolonizacije ili kada postoji rizik od infekcije. Siguran je za primjenu s MR-om (2).

 

LITERATURA

1. Humbert et al. Acute and superficial chronic wound management in outpatient care. Impact Medecine 2003;35:10-13.

2. Hanson LG et al. Magnetic resonance imaging safety and compatibility for three silver containing wound dressings. EWMA & ETRS 2005.

3. Jorgensen et al. Effect of a new silver dressing on chronic venous leg ulcers with signs of critical colonisation. Journal of Wound Care 2006; 15(3):97-100.

4. Fox. Archives of Surgery 1968; 96:184-88.

5. Hamilton-Miller et al. Chemotherapy 1993;39(6):405-9.

Zatvori
Pogledajte verziju za desktop